Dijaspora

Odrzano 8. po redu VECE DIJASPORE u organizaciji udruzenja EURO GUSINJE iz New Yroka

Njujork

12.12.2019 04:05
Slika
 
Ne bez razloga za  EURO Gusinje iz New Yorka kazu de je to najbolje organizovano i najmasovnije  uruzenje nase dijaspori uopste.
Potvrda tome je i u nedelju odrzano Vece Dijaspore u restoranu Riccardo's u Astoriji. Vise od 400 gostiju, prekrasna atmosvera i domacinski docek, samo su potvrda onoga sto se vec godinama prepricava - ako zelis lijep provod i uzivanje, onda ne propusti Vece Dijaspore koje krajem svake kalendarske godine  organizuje udruzenje EURO Gusinje iz New Yorka.
 
Image may contain: 3 people, people sitting, people dancing and indoor

Medju istaknutim gostima ove veceri izdvajamo:
- Ambasador Zeljko Stamatovic, generalni konzul, Amer Cikotic, konzul, Anela Cekic, predsjednica opstine Gusinje, pocasni clanovi udruzenja: Rifat Mulic, Novo Curanovic i braca Haso i Suljo Deljanin, clan Savjeta za odnose sa dijasporom Ruzdija-Ruska Jarovic, koji je i predsjednik Odbora za zastitu prava i polozaja iseljenika u istom Savjetu.
Image may contain: 4 people, including Nusreta Cekic and Selim H. Cekic, people smiling, people sitting and indoor
Predstavnici udruzenja Prijatelji Plava, na celu sa Sukrom Cecunjanin, predstavnici folklornog drustva "Halaturko", na celu sa predsjednikom Skendom Cecunjanin,
Image may contain: mountain, sky, outdoor and nature
Predstavnici medija: Sead Hodzic, gl. urednik Revije Fokus, kao i clanovi redakcije web magazina Gusinje-Plav.com, na celu sa tehnickim urednicima i kreatorima sajta; advokatima bracom Edvinom i Edinom Hot. 
livepreview.aspx?alt_doc_id=MFM4V-M5A16-2W5
 
Prisutnima su se obratili: Ambasador Zeljko Stamatovic, Anela Cekic, predsjednica ops. Gusinje i u ime domacina Selim H. Cekic, pred. udruzenja EURO Gusinje 
 79477995_2604434752927175_2412045717808873472_n.jpg?_nc_cat=106&_nc_ohc=rtfM4Gxfl_oAQlv9jYEEKGuy-lqCVNmwnugGA1q-QZ1x_1pZIdWpzpHDA&_nc_ht=scontent-lga3-1.xx&oh=66cb5056e640f3a7d40aea392c34dbc5&oe=5E7467A6
U muzickom dijelu su nastupili: clanovi  kulturno umjetnickog drustva "Halaturko", Sead Jeina, DJ Doleto i Haris Koljenovic.
Image may contain: 7 people, people smiling, people standing
Zahvaljujuci vjernim sponzorima i donatorima, domacin je za ovo vece bio pripremio bogatu lutriju. Drugu nagradu novi IPad, dar udruzenja EURO Gusinje, izvukao je Sukro Cecunjanin, predsjednik udruzenja Prijatelji Plava i on je pripao Aldini Ljuljanaj.
Image may contain: 4 people, including Mihret-Elmaida Radoncic, people smiling, people standing, mountain, outdoor and nature
 
 Glavnu nagradu: povratnu avionsku kartu, dar udruzenja EURO Gusinje i agencije BISERA TRAVEL, izvukao je ambasador Zeljko Stamatovic. Srecni dobitnik je bio Burhan Gacevic. 
Image may contain: 2 people
Tokom veceri, iako nije bilo predvidjeno programom,  donirane su $2,200 za Islamski Kulturni  Centar u Gusinju:- Udruzenje Prijatelji Plava $1,000- Muhamed Brucaj $500- Beli (Haljilja) Selimaj $500- Srdanovic Sead $200. 
 
 Image may contain: 12 people, people smiling, people standing

Image may contain: 5 people, people smiling, people sitting, table and indoor
Image may contain: 8 people, people sitting, crowd and indoor

Image may contain: 4 people, people smiling, people standing, mountain, outdoor and nature

Image may contain: 7 people, people smiling, people standing, wedding and outdoor

Image may contain: 3 people, wedding and indoor
O donatorima za udruzenje EURO Gusinje, kao i video sa ove veceri uskoro.
 


0 0

Brojač posjeta

Broj online korisnika: 2

Broj jedinstvenih posjeta: 16062

Ukupno pregleda: 218808

Kontaktirajte nas

 

 

Euro Gusinje,Inc
Facebook
Instagram
Redakcija web portala

Mapa: Gusinje i Plav

IKC Gusinje