Dobro dosli na EURO PIKNIK 2019, Nedelja 25. avgust...

Gusinjski Alpi

Ako niste ljubitelj ljetnih vrućina i gužvi na plažama a avanturističkog ste duha  u dobroj tjelesnoj formi, Nacionalni park Prokletije,  je pravo mjesto za vas. Glavna aktivnost za posjetioce Nacionalnog parka Prokletije je planinarenje. Park ima oznacene staze, većina ih vodi prema planinskim vrhovima s veličanstvenim pogledom na dolinu Gusinja i Plava i najvece vrhove Crne Gore koji se nalaze u ovom nacionalnom parku..

Podgorica - Gusinje

Rekonstrukcija puta Dinoša-Cijevna Zatrijebačka, odnosno do granice sa Albanijom započela je 17. jula i trebalo bi da bude završena za godinu. Nakon rekonstrukcije ove dionice, regionalna saobraćajnica od Podgorice do Gusinja biće dugačka 75 kilometara.

Inženjerka Uprave za saobraćaj Svetlana Janjević, koja je koordinatorka radova na rekonstrukciji puta Dinoša-Cijevna Zatrijebačka, saopštila je Pobjedi da je ovaj putni pravac dugačak 17,3 kilometara, a da je izvođač radova podgorička kompanija Tehnoput.

“Vrijednost radova je oko devet miliona eura, a ugovoreni rok za završetak posla je sredina jula naredne godine”, precizirala je Janjević.

Slika 132

EURO PIKNIK 2019

2019

Euro Gusinje i ove kao i predhodnih godina organizuje svoj tradicionalni Piknik. Piknik ce se odrzati u German Masonic Park, nedelja 25. Avgust 2019 godine na adresi 120 Western Highway South Tappan NY 10983. Uz bogat kulturno zabavni i sportski program dodite da se druzimo.Za hranu i pice pobrinuce se restoran NAPOLI'S BISTRO a muzika Sejo Jeina. Bujrum dobro dosli.

Novi put

Uprava javnih radova izabrala je firmu „Omeragići i partneri“ doo Bar kao najpovoljniju za izvođenje radova rekonstrukcije puta Plav-Vojno selo-Gusinje.Potpredsjednik Opštine Plav Nihad Canović kazao je da investicija od 3,5 miliona eura u rekonstrukciju puta u ukupnoj dužini od oko devet kilometara od Plava do Gusinja, preko Vojnog sela, jedna od značajnijih u posljednjih nekoliko godina.

Pise: Ahmet Rekovic

Danas sam bio vodic vrlikoj grupi planinara iz Slovenije - Novo Mesto na najvisi vrh prokletija Maja jezerces 2694mnv. Prekrasan dan I prava zimska idila u sred ljeta. Na qafi ispod Jezercesa zbog opasnosti odlucujemo da vecina grupe ide na susjedni vrh Maja Kokerhanes 2508mnv a da nas 15 pokusa uspon uz opasni strmi kuloar u kojem jos uvijek ima nekoliko metara snijega. Kuloar oprezno I uspjesno savladavamo da bi nas po izlasku iz njega cekao ponovo veliki snijeznik sa zapadne strane vrha. 
Slika 152

EURO PIKNIK 2019

Neka naša srca budu puna zavičaja, i da zavičaj bude još puniji nas...

0 0

Brojač posjeta april 2019

Broj online korisnika: 3

Broj jedinstvenih posjeta: 5774

Ukupno pregleda: 44113

Kontaktirajte nas

 

 

Euro Gusinje,Inc
Redakcija web portala
Facebook
Instagram

Mapa: Gusinje i Plav

IKC Gusinje