Dijaspora

Ambasador Željko Stamatovic se sastao sa clanovima IO udruzenja EURO GUSINJE NY

" Ambasador Stamatovic je potvrdio spremnost organizovanja zajednickih tribina, na kojima bi nasa dijaspora imala prilike da sazna sve ono sto ih interesuje, a sto im Generalni konzulat CG u New Yorku moze pomoci. "


Ambasador Zeljko 

Stamatovic se sastao 

 clanovima 

IO EURO GUSINJE

U prostorijama Generalnog konzulata Crne Gore u New Yorku, a na poziv ambasadora Željka Stamatovica, koji od janauara mjeseca obavlja fukciju generalnog konzula, u petak je boravila delegacija Izvrsnog odbora udruzenja EURO GUSINJE. Istu su cinili: predsjednik Mihret-Miso Radoncic, podpredsjednik Savjeta za odnose sa dijasporom CG Ruzdija-Ruska Jarovic, podpresjednik Rasim Bicic, sekretar Mirza Vukelj i blagajnik Selim Cekic.

U dvocasovnom razgovoru, izmedju ostaloga, clanovi IO udruzenja EURO GUSINJE su novoimenovanom Generalnom konzulu pozeleli uspjeh u narednom cetvorogodisnjem mandatu, uz zelju za nastavak dosadasnja saradnja, cije su osnove postavili dosadasnji Generalni konzuli - ambasador Branko Milic i ambasador Zoran Jankovic. 
Domacin, ambasador Željko Stamatovic, se gostima zahvalio sto su se odazvali pozivu i sto je imao prilike, iako je vec cuo, da iz "prve ruke" sazna o aktivnostima naseg udruzenja , koje je vec vise od osam godina sinonim za uspjesnost i transparentnost u radu. Naglasio je da je kruna i respekt tog rada, sam izbor clana UO EURO Gusinje Ruzdije Jarovica za podpredsjednika Savjeta za odnose sa dijasporom Crne Gore. 
Tokom razgovora on je vise puta potencirao spremnost osoblja Generalnog konzulata da izadju u susret svim drzavljanima Crne Gore koji zive u ovoj metropoli a i sire, bilo da su to pitanja pravne ili druge prirode.
Takodje, je potvrdio spremnost organizovanja zajednickih tribina, na kojima bi nasa dijaspora imala prilike da sazna sve ono sto ih interesuje, a sto im Generalni konzulat CG u New Yorku moze pomoci. 
Razgovarano je i modelitetima potencijalnog ulaganja nase dijaspore u zavicaj. 
Napomenimo i to da su ovom sastanku takodje prisustvovali konzul Amer Cikotic i gl. urednik  web magazina Rafet Hot.
Eurogusinje.org

Komentari

Nadimak
Naslov
Komentar