Zahtjevi

Na zahtjev Izeta Radoncica odgovoreno pozitivno

"Nakon emitovanja emisije i objave priče o porodici Radončić u Skenderaju koja, sa svojih 17 članova, živi u veoma teškim uslovima, na adresu programa na bosanskom jeziku Radio Kosova 2, stigli su brojni e-mailovi od Bošnjaka širom svijeta, a koji su izrazili želju da pomognu ovoj porodici. U New York-u je prikupljeno i $3,100 za ovu porodicu. "

Pored toga, udruženje EURO GUSINJE iz New York-a i redakcija Web magazina gusinje-plav.com, pokrenuli su i humanitarnu akciju za prikupljanje novčanih sredstava za ovu porodicu, i do sada je prikupljeno $3,100. 

Izet Radončić, sa kojim smo prošle nedjelje razgovarali u Skenderaju, posjetio je redakciju Radio Kosova 2 u utorak, i nije krio oduševljenje povodom pokretanje ove humanitarne akcije. 

„Ja mogu samo da se zahvalim svima koji su doprineli ovoj akciji. Jako sam se fino osećao kada sam dobio pozive i kad su mi javili za akciju. Rekao sam majki, mojoj braći, svima. Mnogo su se obradovali. Na početku, pravo da vam kažem, nisam očekivao pomoć, ali eto, Allah. Zvao me je Mihret Radončić iz New York-a, ponudio mi pomoć, hvala mu. Rekao mi je da će biti dobro. 

Ja bih taj novac doprineo mojoj familiji, treba mi brašno, zejtin, namernice, sve što je potrebno jednoj kući. Jer je veoma teška situacija, nemam posao i nemam ništa. Moja majka, Sofija Nikočević Radončić, bolesna je od srca i trebaju joj lekovi. Ni ja nisam zdravstveno dobro, jer na jedno oko ne vidim. Nisam u mogućnosti da se liječim. Braća su mi nezapošljena, niko nam ne radi. Samo mogu da kažem hvala onim ljudima koji će da mi pomognu. Daj bože Allah da im pomogne. Oni meni, Allah njima“, izjavio je u studiju Radio Kosova 2, Izet Radončić. 

„Nadam se da će i drugima da pomognu, a koji imaju potrebe za to. Mnogo je ljudi koji nemaju hleba, koji nemaju gdje da žive, kuće su im prepolovljene. Malo pomoći je korisno“, kazao je Radončić.
Svako ko je u mogućnosti pomoći ovoj mnogočlanoj porodici, to može uraditi na žiro račun, ili neka se obrati redakciji bosnian@rtklive.com za vise informacija: 

Izet Isa Radoncic
Eurogusinje.org

Komentari

Nadimak
Naslov
Komentar