Aktivnosti

EURO GUSINJE pozitivno odgovorilo zahtjevu Sefketa Jarovica

"Stara kuca porodice Jarovic"


EURO GUSINJE iz Njujorka pozitivno odgovorilo na zahtjev Sefketa Jarovica - Barbe 

Na svojoj poslednjoj sjednici Upravni Odbor "EURO GUSINJE'' razmatrao je i zahtjev Sefketa Jarovica iz Gusinja:

Humanitarno udruzenje Euro Gusinje New York

Postovana braco, prijatelji, drugovi, poznanici i ostali
najprije vas zelim poselamiti i pozdraviti. I u mojim prethodnim obracanjima svima sam se od srca zahvalio za pomoc koju ste mi prikupili za moje tadasnje lijecenje. Zahvaljujuci dragom bogu i vama moje zdravstveno stanje je sada zadovoljavajuce.
Kao i svaki porodican covjek a i roditelj cetvoro maloljetne djece borio sam se a i dalje se borim da im obezbjedim krov nad glavom.
Postovani, sigurno svi znate da moja kuca u kojoj zivim sa porodicom odavno ne ispunjava ni minimum uslova za zivot jedne porodice. Najteze od svega je to sto ona predstavlja opasnost od urusavanja.I samo zahvaljujuci bogu a i meni i mojoj supruzi koji cinimo sve da se ne srusi,a i zbog nemanja novcanih sredstava jos uvijek u njoj zivimo.Zbog svega recenog,a i nakon razgovora sa mojim prijateljima krenuo sam u izgradnju kuce.Krenuo sam u taj projekat na nacin da uradim dokle budem mogao. I u tom poslu opet je bilo dobrih ljudi koji su mi mnogo pomogli. Medjutim,to sve nije bilo dovoljno da objekat udostojim zavrsetka i ulaska u isti.Zato me je strah kako docekati narednu zimu i hoce li stara kuca izdrzati ili cu zajedno sa porodicom po cijelu noc sanjati otvorenih ociju siguran dom.A da ne govorim o potkocivanju sa svake strane,kako se dje koji dio navede.
Sve ovo pisem,a siguran sam da je vecina vas sve ovo imala priliku da prodje ziveci u Gusinju da bi bolje shvatili u kakvoj sam poziciji.
S toga sam odlucio obratiti se vama da ukoliko ste u mogucnosti mi izadjete u susret i u finansijskom dijelu mi pomognete da zapocete radove privedem kraju i narednu zimu sa porodicom docekam u toplom domu, ne strahujuci za zivote posebno moje djece.Kao dokazani humanitarci, ostavljam bogu i vama da moju djecu ucinite srecnom i zadovoljnom,a meni i mojoj supruzi skinete kamen sa srca da smo djeci ostavili bar krov nad glavom. Napominjem, dosadasnji radovi su stali nakon ukrovljavanja objekta.
U svoje i u ime moje porodice svima hvala i neka vam dragi Bog svima vrati na nacin kako se mi zahvaljujemo dragom Bogu za svaku vasu pomoc.
Podnosilac
Jarovic Sefket-Barba"

- i donijelo odluku da se izadje u susret ovom zahtjevu, odnosno pokrene AKCIJU, zajedno sa redakcijom web magazina G-P.
U tom cilju je odluceno da se iz budzeta udruzenja EURO GUSINJE izdvoji $500.00 (petsto dollara).


Svi koji u New Yorku i okolini zele da ucestvuju u ovoj humanitarnoj akciji mogu se obratiti nekom od clanova upravnog odbora EURO GUSINJE ili clanovima redakcije Gusinje-Plav.com
Eurogusinje.org

Komentari

Nadimak
Naslov
Komentar